Sloth Bear ή Sloth Bear - Σίτιση, χαρακτηριστικά και αναπαραγωγή

Αρκούδα νωθρότητας ή αρκουδάκι νωθρότητας: μάθετε πώς είναι αυτό το ζώο, τα φυσικά χαρακτηριστικά, τον χαρακτήρα, τη συμπεριφορά του κ.λπ. Αρκούδα νωθρότητας (Melursus ursinus), που ονομάζεται επίσης αρκούδα μελιού,...

Βοηθήστε την ανάπτυξη του ιστότοπου, μοιράζοντας το άρθρο με φίλους!

Η αρκούδα οκνηρία (Melursus ursinus), που ονομάζεται επίσης αρκούδα μελιού, νωθρή αρκούδα, αρκουδάκι ή μακρόχειλη, είναι ένα θηλαστικό που ανήκει στην οικογένεια των Ursidae και στο γένος Melursus. Στην αρχή, καθώς έχει κοινά χαρακτηριστικά με τους νωθρούς, συμπεριλήφθηκε στο γένος Bradypus. Παρά την επαναταξινόμησή του, εξακολουθεί να υπάρχει συζήτηση για το εάν το είδος πρέπει να αντιστοιχεί στο πρώτο αναφερόμενο γένος ή στο γένος Ursus.

Αυτή η αρκούδα έχει ορισμένα χαρακτηριστικά που την κάνουν αρκετά ξεχωριστή, όπως το γεγονός ότι είναι το μοναδικό είδος στο είδος της.Δύο υποείδη προέρχονται από αυτήν, η αργοκίνητη αρκούδα της Σρι Λάνκα (Melursus ursinus inornatus) και η ινδική αργοκίνητη αρκούδα (Melursus ursinus ursinus). Για να μάθετε περισσότερα για τα χαρακτηριστικά της αρκούδας Sloth, σας προσκαλούμε να συνεχίσετε να διαβάζετε αυτό το ενημερωτικό φυλλάδιο από το PlanèteAnimal στο οποίο σας λέμε τα πάντα για την αρκούδα που τρώει μέλι!

Καλή ανάγνωση!

Origin

  • Ασία
  • Ινδία
  • Νεπάλ
  • Σρι Λάνκα

Χαρακτηριστικά του Sloth Bear

Η αργοκίνητη αρκούδα έχει μοναδικά χαρακτηριστικά στην οικογένεια των Ursidae. Σε γενικές γραμμές, είναι μεσαίου μεγέθους σε σύγκριση με άλλες αρκούδες. Τα αρσενικά ζυγίζουν μεταξύ 80 και 140 κιλά, ενώ τα θηλυκά μεταξύ 55 και 95 κιλών. Όσο για το μέγεθός τους, μπορούν να μετρήσουν από 60 έως 90 εκατοστά. Έχει απουσία των δύο πρώτων άνω τομέων, εξ ου και η πρώτη του ταξινόμηση στο γένος Bradypus, το γένος των νωθρών.Όσο για τους γομφίους, είναι επίπεδοι και φαρδιοί, γεγονός που κάνει την οδοντική δομή του να τον κρατά πραγματικά μακριά από τα σαρκοφάγα.

Έχει επίμηκες, χοντρό ρύγχος, με έντονη μύτη και χείλη (εξ ου και το όνομά του), χαρακτηριστικά ασυνήθιστα σε άλλες Ουρσίδες. Μπορεί να ανοιγοκλείνει οικειοθελώς τα ρουθούνια του και έχει πολύ μακριά γλώσσα, δύο πολύ σημαντικά χαρακτηριστικά για τη διατροφή του. Τα πόδια του είναι τοποθετημένα προς τα μέσα και, όπως τα νύχια, είναι μεγάλα, τα χρησιμοποιούν για να σκάβουν.

" Η νωθρή αρκούδα έχει ένα ιδιαίτερα μακρύ, λείο και άφθονο τρίχωμα, μαύρου χρώματος και στο στήθος εμφανίζεται ένα λευκό, κιτρινωπό ή καφέ μοτίβο σε σχήμα U. Σε ορισμένα άτομα, υπάρχει συνδυασμός γκρίζων και καστανών τριχών."

Σας αρέσουν αυτά τα ζώα; Μάθετε όλους τους τύπους αρκούδων που υπάρχουν σε αυτό το άλλο άρθρο.

Τύποι αρκουδιών νωθρών

Δύο υποείδη αρκούδας τεμπέλης έχουν αναγνωριστεί, εδώ είναι:

Sri Lanka Sloth Bear (Melursus ursinus inornatus)

" Αυτό το υποείδος είναι μικρότερο από το άλλο και τα αρσενικά έχουν ελαφρώς μεγαλύτερο κρανίο από τα θηλυκά. Το τρίχωμά τους είναι επίσης πιο κοντό και μπορεί να μην έχει το χαρακτηριστικό ανοιχτόχρωμο U στο στήθος. Ζει αποκλειστικά στο νησί της Σρι Λάνκα."

Indian Sloth Bear (Melursus ursinus ursinus)

Είναι μεγαλύτερο από το προηγούμενο υποείδος, έχει μεγάλο κρανίο και το αρσενικό είναι επίσης μεγαλύτερο από τα θηλυκά. Αυτή η αρκούδα είναι ευρέως διαδεδομένη στην Ινδία.

Lippu Bear Habitat

Το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού του Lippu βρίσκεται στην Ινδία, όπου κατανέμεται με πολύ κατακερματισμένο τρόπο, κυρίως στις βόρειες, βορειοανατολικές, κεντρικές, νοτιοανατολικές και νοτιοανατολικές περιοχές, δυτικά. Ωστόσο, βρίσκεται επίσης στη Σρι Λάνκα και στο Νεπάλ. Γενικά, ο βιότοπος αυτής της αρκούδας έχει επηρεαστεί σοβαρά από τις ανθρώπινες δραστηριότητες.

Είναι ένα είδος που ζει ως επί το πλείστον κάτω από τα 1500 m υψόμετρο, ωστόσο, σε ορισμένες περιοχές μπορεί να βρεθεί μέχρι και 2000 m. Είναι ικανό να αναπτυχθεί σε διάφορους τύπους οικοσυστημάτων, όπως τροπικά, υγρά και ξηρά δάση, σαβάνες, θαμνώδεις εκτάσεις ή ακόμα και λιβάδια. Στην περίπτωση του πληθυσμού της Σρι Λάνκα, οι περισσότερες βραδυκίνητες αρκούδες ζουν σε απόσταση 300 μέτρων.

Αυτό το ζώο αποφεύγει τους οικοτόπους που διαταράσσονται σοβαρά από τον άνθρωπο όποτε είναι δυνατόν, επομένως σπάνια εμφανίζεται κοντά σε χωράφια ή περιοχές όπου συχνάζουν οι άνθρωποι.

Συμπεριφορά της τεμπελιάς

Γενικά, η τεμπελιά αρκούδα έχει ντροπαλό χαρακτήρα και μπορεί ακόμη και να ανεχθεί την παρουσία άλλων αρκούδων. Αν και δεν θεωρείται πραγματικά ζώο της περιοχής, εξακολουθεί να σημαδεύει τα δέντρα με τα νύχια και τα δόντια του. Μπορεί να βρεθεί τόσο σε ζευγάρια με νεαρά όσο και μεμονωμένα.Σε γενικές γραμμές, οι αρκούδες νωθρών τελικά συγκεντρώνονται σε περιοχές σίτισης, στις οποίες θα υπάρχει ένα κυρίαρχο αρσενικό. Έχει κυρίως νυχτερινές συνήθειες, αλλά ένα θηλυκό με τα μικρά του μπορεί να παραμείνει ενεργό κατά τη διάρκεια της ημέρας για να αποφύγει συναντήσεις με αρπακτικά.

Ένα άλλο από τα πιο αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά της αργοκίνητης αρκούδας είναι ότι έχει τη συνήθεια να βγάζει μια μεγάλη ποικιλία δυνατών ήχων, είτε όταν εκτρέφεται, όταν ταΐζει, τσακώνεται, τρομάζει, θυμώνει ή κάνει κακό στον εαυτό του.

Είναι αργοί οι Sloth Bears;

Η αργοκίνητη αρκούδα είναι μάλλον αδέξια και αργή, πιθανώς λόγω του μεγέθους των νυχιών και των ποδιών της, ωστόσο, αν χρειαστεί, μπορεί εύκολα να τρέξει πιο γρήγορα από έναν άνθρωπο. Από την άλλη, όταν πρόκειται για σκαρφάλωμα στα δέντρα, είναι πραγματικός άσος! Το κάνουν αυτό για να ταΐσουν ή να προστατεύσουν τα μικρά από πιθανούς θηρευτές. Ένα άλλο χαρακτηριστικό που σχετίζεται με τις κινήσεις τους είναι ότι μπορούν να είναι καλοί κολυμβητές, δραστηριότητα που κάνουν κυρίως για παιχνίδι.

Είναι σημαντικό να μην συγχέουμε τους Lippu με τους νωθρούς της τάξης Pilosa, όπου βρίσκουμε είδη όπως η κοινή νωθρότητα, που είναι ένα ζώο με αρκετά αργές κινήσεις λόγω του χαμηλού μεταβολισμού τους

Είναι επιθετικές οι τεμπέληδες;

Οι αρκούδες Lippus προτιμούν να αποφεύγουν την αντιπαράθεση, αλλά μπορεί να είναι επιθετικοί. Προσπαθούν να μείνουν μακριά από ανθρώπινες συναντήσεις, αλλά σε περίπτωση σύμπτωσης, μπορεί εύκολα να οδηγήσει σε ατύχημα. Όσον αφορά τα άλλα ζώα, και ειδικά τα θηλυκά που συνοδεύονται από τα μικρά τους, αυτές οι αρκούδες μπορούν να αμυνθούν με μεγάλη αποφασιστικότητα. Αυτά είναι ζώα που μπορεί να είναι τόσο άγρια που μπορούν να αντιμετωπίσουν ακόμη και τίγρεις.

Περιστασιακά συγκρούονται με άτομα του ίδιου είδους, αλλά αυτές οι συγκρούσεις θα συμβούν όταν το φαγητό είναι λιγοστό.

Τι τρώει η τεμπελιά αρκούδα - Φαγητό

Η αργοκίνητη αρκούδα τρέφεται κυρίως με μυρμήγκια, τερμίτες και φρούτα, και είναι το μόνο είδος αρκούδας που είναι μυρμηκοφάγο (τρέφεται αποκλειστικά ή γενικά με μυρμήγκια και τερμίτες). Είναι επίσης μια αρκούδα που τρώει μέλι, φύλλα και λουλούδια.

Χρησιμοποιεί τα μακριά του νύχια για να ανοίξει τις φωλιές των τερμιτών, στη συνέχεια κλείνει τα ρουθούνια του και φυσά τη βρωμιά για να τα καθαρίσει όλα. Αργότερα, χρησιμοποιώντας το μακρύ ρύγχος του, ρουφάει έντομα για να τα καταβροχθίσει. Όταν αυτές οι αρκούδες τρέφονται, παράγουν ήχους που ακούγονται από μεγάλη απόσταση.

Αναπαραγωγή της αρκούδας Lippu

Το ινδικό υποείδος ζευγαρώνει συνήθως μεταξύ Μαΐου και Ιουλίου, ενώ το υποείδος της Σρι Λάνκα το κάνει ανά πάσα στιγμή του χρόνου. Η κύηση διαρκεί περίπου 7 μήνες και συνήθως αποτελείται από 1 έως 3 μικρά. Την ώρα του τοκετού, τα θηλυκά αναζητούν λαγούμια ή σπηλιές όπου θα είναι ήσυχα.

Οι νέοι γεννιούνται τυφλοί και παραμένουν τυφλοί για περίπου 3 εβδομάδες. Στη συνέχεια, μετά από 4-5 εβδομάδες, τα μωρά θα αρχίσουν να βγαίνουν από το λαγούμι, αλλά θα μείνουν με τη μητέρα τους μέχρι τα 2-3 τους χρόνια. Γενικά, κινούνται στην πλάτη του θηλυκού για να προστατεύονται από πιθανούς θηρευτές.

Κατάσταση διατήρησης της βραδινής αρκούδας

Η αργοκίνητη αρκούδα έχει κηρυχθεί ευάλωτη από τη Διεθνή Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης (IUCN). Η κύρια αιτία της μείωσης του πληθυσμού είναι η καταστροφή των οικοτόπων, που χαρακτηρίζεται από επιταχυνόμενη αποψίλωση των δασών, μονοκαλλιέργεια, εξόρυξη και ανθρώπινες κατασκευές. Επιπλέον, η λαθροθηρία είναι ένας άλλος λόγος που επηρεάζει το επίπεδο πληθυσμού του ζώου, καθώς ορισμένα όργανα της αρκούδας αποτελούν αντικείμενο εμπορίου λόγω ορισμένων λαϊκών πεποιθήσεων.

Το είδος περιλαμβάνεται στο Παράρτημα Ι της Σύμβασης για το Διεθνές Εμπόριο Απειλούμενων Ειδών Άγριας Πανίδας και Χλωρίδας, γεγονός που του παρέχει ιδιαίτερη προστασία, γεγονός που έχει επιτευχθεί καθ’ όλη τη διάρκεια της διαβίωσης σε προστατευόμενες περιοχές.Ωστόσο, κατά τη διέλευση εκτός αυτών των περιοχών, εκτίθεται στις προαναφερθείσες επιπτώσεις.

Εικόνες του Sloth Bear ή Sloth Bear

Βίντεο που σχετίζονται με Sloth bear ή sloth bear1 από 2

Βίντεο που σχετίζονται με το Sloth Bear ή το Sloth Bear

Βοηθήστε την ανάπτυξη του ιστότοπου, μοιράζοντας το άρθρο με φίλους!