Γιγαντιαίο καγκουρό - Χαρακτηριστικά, διατροφή και βιότοπος

Γιγαντιαίο καγκουρό: μάθετε πώς είναι αυτό το ζώο, τα φυσικά του χαρακτηριστικά, τον χαρακτήρα, τη συμπεριφορά του κ.λπ. Το γιγάντιο καγκουρό (Macropus giganteus) είναι το δεύτερο μεγαλύτερο...

Βοηθήστε την ανάπτυξη του ιστότοπου, μοιράζοντας το άρθρο με φίλους!

Το γιγάντιο καγκουρό (Macropus giganteus) είναι το δεύτερο μεγαλύτερο είδος καγκουρό στον κόσμο, πίσω από το κόκκινο καγκουρό, καθώς μπορεί να φτάσει τα 2 μέτρα ύψος. Τα συγκεκριμένα ζώα έχουν πολλά μυστικά και ιδιαιτερότητες. Θα μείνετε μαζί μας για να ανακαλύψετε σε αυτό το αρχείο PlanèteAnimal τα χαρακτηριστικά, τον βιότοπο και τη διατροφή του γιγάντιου καγκουρό;

Καλή ανάγνωση!

Origin

  • Ωκεανία
  • Αυστραλία

Origin of the Giant Kangaroo

Αυτά τα μαρσιποφόρα είναι εγγενή στην Αυστραλία και είναι πιο κοινά από τα διάσημα κόκκινα καγκουρό. Είναι μικρότερα αλλά πολύ πιο διαδεδομένα σε όλη την Αυστραλία.

Υπάρχουν δύο είδη γιγάντιων καγκουρό: το ανατολικό και το δυτικό, τα οποία διαφέρουν μεταξύ τους ως προς το χρώμα και τη μορφολογία.

Χαρακτηριστικά του γιγαντιαίου καγκουρό

Αυτά τα καγκουρό είναι ένα από τα μεγαλύτερα μαρσιποφόρα στον κόσμο, καθώς ορισμένα δείγματα μπορούν να μετρήσουν έως και 2 μέτρα για βάρος σε αρσενικά μεταξύ 50 και 66 κιλών, με σεξουαλικό διμορφισμό, αφού τα θηλυκά ζυγίζουν μόλις 17-40 κιλά .

Το χρώμα της γούνας τους είναι μαργαριταρένιο, καθώς διαφέρει μεταξύ των καγκουρό που κατοικούν στις ανατολικές και δυτικές περιοχές, καθώς έχουν διαφορετικές αποχρώσεις του γκρι, από σκούρο γκρι έως γήινο γκρι.

Ανεξάρτητα από το χρώμα της γούνας τους, αυτά τα καγκουρό έχουν πραγματικά δυνατά και δυνατά πόδια, χάρη στα οποία μπορούν να φτάσουν σε μεγάλες ταχύτητες. Έχει καταγραφεί ότι μπορούν να φτάσουν τα 64 km/h και να πηδήσουν μεγάλες αποστάσεις.

Όπως όλα τα μαρσιποφόρα, έχουν έναν σάκο που λέγεται μαρσιποφόρος στον οποίο βάζουν τα μικρά τους κατά τη γέννηση, θηλάζουν εκεί και τελειώνουν την ανάπτυξη.

Οικότοπος γιγάντια καγκουρό

Γίγαντες καγκουρό κατοικούν σχεδόν σε όλες τις περιοχές της Αυστραλίας. Βρίσκονται επίσης στο νησί Τασμανία, το νησί Μαρία και το νησί Three Hummock.

Αυτή η κατανομή σε τόσες πολλές περιοχές είναι δυνατή χάρη στις μεγάλες προσαρμοστικές ικανότητες αυτών των καγκουρό, καθώς κατοικούν σε πολύ διαφορετικές περιοχές όπως θαμνώδεις εκτάσεις, ορεινά δάση, υποτροπικά δάση και ακόμη και περιοχές όπου υπάρχουν φάρμες. Το πιο συνηθισμένο είναι ότι ζουν σε περιοχές με συχνές βροχές, αν και υπάρχουν και πληθυσμοί που καταλαμβάνουν άνυδρες περιοχές.

Ταΐζοντας γιγάντια καγκουρό

Τα καγκουρό είναι φυτοφάγα ζώα που τρέφονται με όλη σχεδόν την υπάρχουσα βλάστηση στις περιοχές όπου ζουν.Για παράδειγμα, τείνουν να στρέφονται σε νεαρά χόρτα και χόρτα, τα οποία τους παρέχουν πρωτεΐνη και τα κρατούν ενυδατωμένα. Τρέφονται επίσης με φύλλα διαφόρων φυτών, ορισμένα μανιτάρια και ορισμένους καρπούς.

Τα δόντια αυτών των ζώων είναι πολύ καλά προσαρμοσμένα στο φαγητό που τρώνε, με γομφίους ικανούς να κόβουν γρασίδι και κοπτήρες που τους επιτρέπουν να τραβούν το γρασίδι από το έδαφος.

Αναπαραγωγή του γιγαντιαίου καγκουρό

Τα θηλυκά τείνουν να κολλάνε μεταξύ τους, καθώς δημιουργούν πολύ ισχυρές σχέσεις μεταξύ τους. Είναι πολύ πρακτικό όσον αφορά τον τοκετό και την εκπαίδευση, με αυτόν τον τρόπο προστατεύονται από τους πιθανούς κινδύνους που τους απειλούν. Τα θηλυκά είναι γόνιμα από 17-20 μηνών, τα αρσενικά από 25 μηνών.

Μπορούν να ζευγαρώσουν οποιαδήποτε εποχή του χρόνου, αν και οι περισσότερες γεννήσεις γίνονται το καλοκαίρι. Για να ζευγαρώσουν, τα αρσενικά συνήθως πολεμούν μεταξύ τους και γεννούν μόνο εκείνους που είναι ικανοί να νικήσουν τον άλλον.

Τα γκρίζα καγκουρό έχουν ένα πολύ ιδιαίτερο χαρακτηριστικό, καθώς μπορούν να παγώσουν τα έμβρυα μέσα, το οποίο ονομάζεται διάπαυση, μέχρι να ελευθερωθεί η μητρική θήκη για το επόμενο καγκουρό.

Μόνο ένα joey (μωρό καγκουρό) θα γεννιέται σε κάθε γέννα, θα παραμένει στο πουγκί της μητέρας του μέχρι να γίνει 550 ημερών, όταν θα απογαλακτιστεί και θα βγει από το πουγκί.

Γίγαντες εικόνες καγκουρό

Βοηθήστε την ανάπτυξη του ιστότοπου, μοιράζοντας το άρθρο με φίλους!